Обама хоче витратити мільярд доларів на вчителів для зростання економіки

Середа, 18 липня 2012, 15:13

Адміністрація Барака Обама 18 липня представила плани щодо створення "елітного корпусу" висококваліфікованих викладачів точних та природничих дисциплін.

Проект оцінюється в 1 млрд доларів, передають "Ведомости" з посиланням на АР.

Підсумком реалізації проекту має стати підвищення якості освіти в сферах, важливих для зростання економіки США, - математики, природничих науках, технології та інженерії.

Про плани приділити увагу і виділити кошти на поліпшення освіти Обама заявив 17 липня в ході передвиборного виступу в Сан-Антоніо.

Реклама:

Суть проекту така: найуспішніші викладачі будуть обрані в "елітний корпус" (Master Teacher Corps) і отримають надбавку до зарплати в 20 тис доларів в рік.

Початок корпусу покладуть 2,5 тис вчителів, а за чотири роки їх кількість збільшиться до 10 тис.

Учасники проекту будуть зобов'язані брати участь в ньому кілька років і весь цей час обмінюватися досвідом і знаннями з іншими вчителями і навчати новачків.

За 10 років завдяки цьому проекту в системі освіти має з'явитися 100 тис нових кваліфікованих викладачів математики та природничих наук.

Передбачається, що таким чином рівень освіти підвищиться повсюдно.

100 млн доларів уряд готовий виділити на проект негайно, це будуть кошти з фонду заохочень успішних вчителів.

Надалі витрати на "елітний корпус" в Білому домі обіцяють вписати в бюджет на 2013 фінансовий рік.

Той факт, що обидві палати Конгресу вже проголосували за бюджет на цей рік, робить обіцянку Білого дому дещо сумнівною, відзначає АР: Обамі доведеться окремо звернутися для затвердження фінансування проекту і заручитися згодою Сенату і Палати представників.

У лютому президентська рада з наук і технологій опублікував доповідь, з якої випливає, що для відповідності запитам економіки в США кількість фахівців в галузі математики, природничих наук і суміжних областях має бути збільшено на 34%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: