"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада передала під забудову частину буферної зони Києво-Печерської лаври

Четвер, 12 липня 2012, 18:41

Київська міська рада на сесії в четвер ухвалила рішення щодо передачі приватному підприємству "Автодім" земельної ділянки площею 0,124 га на вул. Мазепи, 42А в Печерському районі під будівництво адміністративно-громадського центру з паркінгом.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 62 депутати за мінімально необхідного 61, повідомляє агентство "Українські новини".

При цьому, як зазначив депутат Київради, голова комісії з питань культури й туризму Олександр Бригинець, передана під забудову земділянка входить у буферну зону Києво-Печерської лаври.

"Це зона Києво-Печерської лаври. Відповідно до конвенції ЮНЕСКО, що ми підписали, перед тим, як виділяти там землю, ми повинні це погодити з ЮНЕСКО. Зрештою закінчиться тим, що Софія Київська й Лавра опиняться в чорному списку ЮНЕСКО", - сказав Бригинець.

Реклама:

Незважаючи на доводи Бригинця, депутати все-таки підтримали передачу в оренду ділянки на 15 років із подальшою її забудовою.

Як відомо, Головне управління містобудування й архітектури Києва зазначає, що для виконання й дотримання вимог Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО) з введення мораторію на будівництво в буферних зонах Києво-Печерської лаври й Софії Київської необхідно прийняти новий генеральний план Києва.

У червні 2009 року ЮНЕСКО рекомендувала Україні розширити буферну зону "Софії Київської" до Хрещатика й Бессарабської площі, а буферну зону Києво-Печерської лаври - до Дніпра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: