S&P підтвердило рейтинг США

Субота, 9 червня 2012, 10:49

Служба кредитних рейтингів агентства Standard & Poor's підтвердила суверенні рейтинги США на рівні "AA +" / "A-1 +", але залишила прогноз "негативним" через політичні і бюджетні ризики.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс".

Кредитна слабкість США в порівнянні з іншими суверенними емітентами з такими рівнями рейтингу містить у тому числі бюджетні проблеми, борговий тягар і "те, що спостерігається останнім часом зниженням ефективності, стабільності і передбачуваності політичного регулювання і політичних інститутів, особливо щодо напряму податково-бюджетної політики", відзначає S&P.

Негативні фактори можуть "накопичитися до такої міри, що змусять нас знизити довгостроковий рейтинг "АА +" до 2014 року", попередило рейтингове агентство.

Реклама:

У числі сильних сторін кредитного профілю США S&P відзначило "стійкість економіки і надійну грошово-кредитну політику", а також статус долара як основної резервної валюти світу.

Як повідомлялося, нещодавно агентство Fitch Ratings пригрозило скоротити кредитний рейтинг США в 2013 році, якщо Вашингтон не зможе взяти під контроль дефіцит бюджету і створити "переконливий" план бюджетної консолідації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!