Хмельницькі депутати обклали податком гриби і ягоди

П'ятниця, 8 червня 2012, 10:06

За гриби, ягоди, кору, березовий сік, зібрані в лісах Хмельницької області, тепер потрібно платити.

Відповідне рішення (№ 28-11/2012 "Про встановлення ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення") депутати місцевої облради прийняли 17 травня, пише газета "Дело".

У відповіді на запит видання заступник голови ради Василь Осадчий уточнив із посиланням на пояснювальну записку до документа, що "метою і завданням прийняття цього рішення є посилення контролю в галузі охорони, збереження, раціонального, не виснажливого використання всіх видів лісових ресурсів місцевого значення, забезпечення відтворення відновлювальних властивостей лісу та наповнення місцевих бюджетів".

Вартість різних дарів лісу істотно відрізняється, відзначає видання.

Реклама:

Так, кілограм сіна коштує 0,01 грн., деревна зелень - 2 коп., лісовий пень обійдеться в 6 коп.

Ставки на гриби також різняться - кілограм білих обійдеться в 55 коп., лисичок - 50 коп.

Березовий сік коштує 10 копійок за кілограм.

Також платним тепер стане і випас сільгосптварин на території лісу. Розцінки встановлені на весь сезон за одну тварину: ВРХ -20 гривень, молодняк ВРХ - 15 гривень.

Як вказали в облраді, контроль за виконанням цього рішення покладений на Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

У документі обумовлюється, що збір ягід, грибів, горіхів і інших дарів лісу для власного споживання не обкладається податком. Ідеться лише про продукти, призначені на продаж.

Однак як розмежувати одні й інші, не дуже зрозуміло, відзначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: