Депутати дозволили перекидати гроші за зброю в офшори

Четвер, 7 червня 2012, 12:04

Верховна рада ухвалила зміни в закон "Про здійснення державних закупівель" для підприємств оборонно-промислового комплексу .

"За" проголосували 246 депутатських карток.

Зокрема, змінами передбачено не поширювати дію закону "Про здійснення державних закупівель" на проведення закупівель товарів, робіт і послуг, які здійснюються підприємствами оборонно-промислового комплексу.

Як вказано в пояснювальній записці до закону при конструюванні виробів закладена велика кількість комплектуючих, які виготовляються тільки одним виробником.

Реклама:

"У такому випадку необхідність отримання дозволу на закупівлю у одного учасника обумовлена діючим законодавством. Збирання доказів про неможливість закупівлі у будь-якого іншого учасника, особливо коли виробник розташований за межами України, пов’язане зі значними труднощами, оскільки ця процедура не врегульована законом", - зазначив автор проекту.

Інформація про тендери тепер не потрапить у ЗМІ.

"Висвітлення у засобах масової інформації та у мережі Інтернет відомостей про закупівлю (як планів, так і результатів) військової продукції, зброї, її елементів та запасних частин може призвести до негативних наслідків та аж ніяк не сприятиме просуванню української продукції на зовнішніх ринках", - ідеться у записці.

Як відомо, у 2011 році держпідприємство "Прогрес", яке входить до "Укроборонпрому", перерахувало майже мільйон доларів загадковій белізській фірмі Primavera financial.

Платіжки про переведення коштів отримали журналісти "Знака оклику". Гроші сплачені за "консультаційні послуги" при продажі зброї в різні країни.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: