Арештований екс-адміністратор банку "Родовід" хоче у Верховну раду

Середа, 6 червня 2012, 14:53

Колишній тимчасовий адміністратор банку "Родовід" Сергій Щербина, який знаходиться під вартою, збирається балотуватися до Верховної ради.

Про це передає кореспондент "Економічної правди".

Під час засідання Шевченківського райсуду Києва, який розглядає справу про розкрадання у банку "Родовід", у якій Щербина фігурує як звинувачений, захист заявив клопотання про звільнення екс-адміністратора з-під варти у зв’язку з його наміром балотуватися.

Захист мотивував своє клопотання тим, що всі громадяни мають конституційне право обирати та бути обраними до парламенту, а, згідно з законом, бажаючий балотуватися має особисто подати документи до Центрвиборчкому.

Реклама:

Державне звинувачення виступило проти звільнення Щербини, зазначивши, що міра запобіжного захисту може бути змінена тоді, коли відпаде потреба у її застосуванні.

Суддя Олена Радчикова, яка розглядає цю справу, також вирішила, що для зміни запобіжного заходу Щербині немає підстав та залишила його під вартою.

Перед цим Радчикова відхилила клопотання захисту про звільнення Щербини, яке було мотивоване необхідністю лікування нирковокам'яної хвороби у екс-адміністратора "Родоводу". На думку суду, Щербина має можливість лікуватися у СІЗО.

Як відомо, Щербина був затриманий Службою безпеки України ще навесні 2010 року. Його підозрюють у розтраті банківського майна в особливо великих розмірах. Йому загрожує від 7 до 10 років тюремного ув'язнення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: