Росії загрожує нова раптова криза

П'ятниця, 22 червня 2012, 10:35

Падіння світових цін на нафту до 90 доларів за барель примусило владу Росії розробити антикризовий бюджет.

Так, якщо "чорне золото" опуститься до 60 доларів за барель, то Кремлю доведеться вибирати, звідки забрати гроші - із соціальних програм і порушити передвиборчі обіцянки, або з видатків на гонку озброєнь, передає ТСН.

Прогнози експертів також невтішні для Росії. За оцінками Bank of America Merill Lynch, нафта може подешевшати до 60 доларів при неконтрольованому виході Греції з єврозони.

Аналітики швейцарського банку Credit Suisse дають ще більш похмурий прогноз – 50 доларів за барель. У цьому випадку ВВП Росії скоротиться на 1%, інфляція прискориться до 7,6%, а долар буде коштувати 34,8 рубля.

Реклама:

При цьому вже падіння до 80 доларів за барель Мінекономрозвитку РФ у прогнозі на 2013-2015 роки назвало "шоковим" впливом на економіку.

Як відомо, офіційна ціна нафти Brent на торгах 21 червня на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (IСE Futures Europe) знизилася на 3,46 долара і склала 89,23 долара за барель.

Ціна нафти WTI на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) у Нью-Йорку за підсумками торгів 21 червня знизилася на 3,25 долара і склала 78,2 долара за барель.

Причиною послужила негативна статистика зі США, Китаю та Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: