Moody's знизило рейтинги 15 найбільших банків світу

П'ятниця, 22 червня 2012, 09:12

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service у четвер знизило рейтинги 15 найбільших світових банків на 1-3 ступені, пославшись на загрозу збитків, пов'язаних із волатильністю на ринках капіталу.

Зокрема, довгостроковий рейтинг Morgan Stanley був скорочений на два ступені, на один щабель менше, ніж очікувалося, повідомляє Reuters.

У результаті рейтинг Morgan Stanley виявився вищим рейтингів Bank of America Corp і Citigroup, але на ступінь нижче рейтингу Goldman Sachs Group.

Credit Suisse, який минулого тижня отримав від Центрбанка Швейцарії попередження про низький рівень капіталу, став єдиним банком в цій групі, які втратили три ступені.

Реклама:

"Усі банки, яких торкнулося сьогоднішнє рішення, серйозно схильні волатильності і ризику величезних збитків, пов'язаних з активністю на ринках капіталу", - сказав керуючий директор Moody's по світовій банківській діяльності Грег Бауер.

Фінансові ринки чекали цього зниження з лютого, коли Moody's Investors Service повідомило, що початок перегляд рейтингів 17 банків, які ведуть операції в світовому масштабі.

Крім Morgan Stanley, ще два банки проявили себе краще, ніж очікувалося.

UBS міг втратити три ступені, але позбувся тільки двох. Рейтинг HSBC міг бути знижений на два щаблі, але скоротився лише на одну.

Barclays, BNP Paribas, Royal Bank of Canada, Citigroup, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Credit Agricole і Deutsche Bank втратили по два ступені рейтингу.

Рейтинги Bank of America, Royal Bank of Scotland і Societe Generale скоротилися на одну ступінь.

Nomura і Macquarie також потрапили в список світових банків, що потрапили на перегляд, але їхні рейтинги були скорочені раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: