"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Утримання стадіону "Арена Львів" коштуватиме 20 мільйонів на рік

Вівторок, 19 червня 2012, 14:10

На утримання стадіону "Арена Львів" знадобиться близько 20 млн гривень на рік.

Про це поінформував директор з експлуатації стадіону Олексій Жуковін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, цього року кошти на утримання стадіону закладені в державній цільовій програмі підготовки до Євро-2012, а надалі об'єкт планує заробляти гроші не лише на футболі, а й на інших видах діяльності.

"Наша позиція - "Арена" не може збитковою. Але також принципова позиція полягає в тому, що це насамперед футбольний стадіон і має ним залишатися", - сказав Жуковін.

Реклама:

За його словами, адміністрація підписала договір щодо проведення матчів Прем'єр-ліги з ужгородським клубом "Говерла-Закарпаття" у зв'язку з тим, що стадіон в Ужгороді перебуває у стадії ремонту.

"Ціна оренди за один матч - 160 тис. гривень", - поінформував Жуковін.

Він також розповів, що тривають переговори із львівським ФК "Карпати" щодо проведення матчів нового сезону Прем'єр-ліги на "Арені Львів".

"Для "Карпат" матчі на нашому стадіоні є елементом маркетингу - клуб зможе залучити більше вболівальників - до 20 тисяч на матч, а отже, і нових спонсорів", - пояснив Жуковін.

Водночас, він відмовився повідомити, на якій стадії перебувають ці переговори.

Крім того, представник стадіону повідомив, що цей об'єкт планує заробляти на конференц-сервісі, оскільки здатний проводити такі заходи до тисячі людей.

Також на стоянках стадіону планують улаштувати картинг-клуб - найбільший на заході України.

Крім того, у будівлі стадіону можна проводити банкети і навіть весілля. Ресторан на стадіоні може вмістити близько тисячі людей.

У свою чергу директор департаменту Євро-2012 Львівської міськради Олег Засадний зазначив, що міська влада планує активно розвивати інфраструктуру біля нового стадіону.

Зокрема, поблизу "Арени Львів" будуватимуть новий палац спорту, в якому відбудуться матчі фіналу чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році.

Стадіон і прилеглу територію планують задіяти в проекті "Олімпійська надія-2022". Міська влада має намір запропонувати там земельні ділянки під комерційне будівництво, зокрема торговельні центри.

Відразу після закінчення Євро-2012 на львівському стадіоні планують влаштувати виставки та екскурсії, присвячені цій події.

Глядачі зможуть побачити фото- та відеоматеріали з подій під час Євро-2012 у Львові, а учасникам екскурсій дозволять заглянути в усі службові приміщення, куди зазвичай відвідувачів не пускають.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!