"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Донецькому аеропорту не кажуть, куди йдуть гроші "під Євро"

Вівторок, 19 червня 2012, 10:59

У Донецькому аеропорту не можуть пояснити, на що підуть 693 млн гривень, виділені нещодавно з держбюджету для його добудови.

Про це повідомляє Радіо "Свобода".

Гендиректор аеропорту Кирил Осипов відправив за коментарем в інше комунальне підприємство, а у "Дирекції з капітального будівництва та реконструкції аеропорту Донецьк" від коментарів відмовилися.

У Донецькій обласній раді, якій підпорядковується аеропорт, поки не в курсі, на що підуть такі гроші.

Реклама:

У свою чергу, у фінансово-промисловій групі "Альтком", яка є генеральним підрядником, підтвердили, що попереду багато роботи.

"Роботи будуть виконуватися, але я не знаю, на що саме виділені гроші. Можливо, це аеродромний комплекс або аеровокзальний. На тому й на тому роботи продовжаться", – сказала співробітниця прес-служби компанії, яка відмовилася назвати своє ім’я і прізвище.

"Якщо ви пам'ятаєте, на відкритті терміналу Борис Колесников сказав, що до кінця року деякі роботи будуть продовжуватися. Зокрема, триватимуть роботи із реконструкції аеродромного комплексу, але я не можу точно вам сказати, що ця сума виділена саме на ці роботи", - додала вона.

На думку донецького економіста Олександра Кендюхова, доцільність виділення урядом таких коштів на аеропорт сумнівна.

"З точки зору альтернативної вартості мають бути оцінені інші варіанти, які забезпечать більшу рентабельність і принесуть більший прибуток. І якщо таких варіантів немає, то тоді можна такі достатньо великі ресурси направляти в розширення нашої інфраструктури", - сказав він.

"Я не думаю, що дійсно проводився відповідний аналіз із точки зору ефективності вкладення цих грошей, із позиції їх економічної віддачі в різноманітні проекти, і був обраний найбільш рентабельний", - пояснив Кендюхов.

Про те, як працює аеропорт зараз, можна судити із статистики.

У день матчу Україна-Франція аеропорт "Донецьк" обслужив понад 5 тис. пасажирів на 163 рейсах. Серед основних напрямків чартерних рейсів – Варшава, Одеса та Київ.

Як повідомлялося, уряд збільшив фінансування забезпечення розвитку Донецького аеропорту на 693 млн гривень.

За даними ЕП, один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: