Банк Ватикану підозрюють у роботі на мафію

Неділя, 10 червня 2012, 10:22

Прокуратура Італії підозрює Банк Ватикану (IOR, Інститут релігійних справ) у відмиванні грошових коштів сицилійської мафії.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" із посиланням на італійські ЗМІ.

Зокрема, Банк Ватикану підозрюють у відмиванні грошей останнього боса сицилійської мафії, який переховується від правосуддя, Маттео Мессіна Денаро.

Його гроші нібито переводилися на рахунки, відкриті у ватиканському банку особами духовного звання.

Реклама:

Прокуратура міста Трапані почала розслідування щодо двох особистих банківських рахунків, відкритих у ватиканському банку священиком Нінні Треппіеді, колишнім скарбником місцевої єпархії - через невиправдано великого обороту грошових коштів.

На думку прокуратури, священнослужитель легалізував гроші боса сицилійської мафії Маттео Мессіна Денаро.

Крім цього, газета Corriere della sera повідомляє, що в ході обшуку в будинку і офісі колишнього керуючого ватиканського банку Етторе Готті Тедескі, відправленого у відставку внаслідок вираженого йому вотуму недовіри, була виявлена доповідна записка, адресована, в тому числі і особисто папі Бенедикту XVI.

У ній стверджувалося, що справжньою причиною відставки є запит інформації про власників банківських рахунків, не мають ніякого відношення до Ватикану - зокрема політиків, ділків, великих будівельних підрядників і високопоставлених державних службовців Італії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: