Ліки для "справжніх киян" будуть дешевші на чверть

Понеділок, 7 травня 2012, 13:30

Власники "Картки киянина" у 2012 році зможуть купувати ліки вітчизняних виробників зі значною знижкою.

Зокрема, це стосується 52 найменувань медикаментів, які в мережі аптек "Фармація" продаватимуть зі знижкою 25-30%.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, наразі бажання співпрацювати з міською владою виявили три вітчизняні виробники – ЗАТ "Дарниця", ВАТ "Фармак" та "Борщагівский ХФЗ".  

Реклама:

"Покупець надає свою "Картку киянина" для розрахунків та вводить свій пін-код, а продавець на екрані монітора побачить фотографію клієнта та його знижку. Власник картки сплачує вартість ліків, а інформація про покупку направляється до відповідного підприємства для звітності", – зазначив чиновник.

Завдяки цьому, за словами Крамаренка, влада зможе проаналізувати попит на ліки зі знижкою та вести перемовини з виробниками про розширення переліку ліків.

До переліку препаратів, на які поширюватиметься знижка потрапили: дарницькі "Анальгін", "Аскофен", "Ацетилсаліцилова кислота", "Бісакодил", "Валідол", "Дарсил", "Кальцію глюконат", "Мефенамінова кислота", "Мірамістин", "Пантестин", "Папазол", "Пірацетам", "Стрептоцид", "Тримістин", "Ф-гель", "Фталазол", "Цитрамон", "Амізон", "Барбовал", "Диклофенак натрію", "Діазолін", "Едем", "Йоддицерин", "Корвалдин", "Корвалол", "Ламікон", "Левомеколь", "Лізак".

А також "Лоратадин", "Нафтизин", "Пектолван плющ", "Піколакс", "Саліцилова кислота", "Сульфацил", "Фармазолін", "Алохол", "Амброксол", "Амброксола гідрохлорид", "Аскорутин", "Бальзамічний лінімент", "Беластезин", зеленка, "Активоване вугілля", "Кверцетин", "Клотримазол", "Кратал", "Септефрил" і сироп кореня солодки.

Як відомо, 2 квітня також було підписане розпорядження КМДА щодо впровадження "Картки киянина" у Київському метрополітені.

Так, зараз картка працює як проїзний документ.

Однак, отримати картку зможе лише один член малозабезпеченої, багатодітної сім'ї тощо і, оскільки картка є іменною, лише цей член родини матиме знижку чи право безкоштовного проїзду. Передати картку родичу буде неможливо.

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!