У Києві може з'явитися платна траса

Понеділок, 28 травня 2012, 10:51

У Києві побудують першу платну дорогу в Україні.

Нею стане ділянка Окружної довжиною в 17 км, яка з'єднає Столичне з Бориспільським шосе, пише "Сегодня".

Проїзд цією ділянкою може коштувати близько 30 гривень.

За даними видання, добудовувати Окружну влада вирішила за допомогою приватників - в будівництво траси вкладеться інвестор, який зможе повернути кошти, стягуючи плату з усіх, хто в'їде на дорогу.

Реклама:

"Проект уже почав реалізовуватися. Португальська компанія приступила до розробки ТЕО. І вже в серпні ми зрозуміємо, скільки часу займе будівництво ділянки від Столичного шосе через Дніпро і в бік Борисполя, якою буде його ціна, і відповідно - яку плату доведеться стягувати з водіїв", - сказав голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

За його словами, можливо, легковикам дозволять їздити по дорозі безкоштовно, а гроші будуть брати тільки з транзитних машин.

"Потрібно розуміти, що це всього лише додаткова дорога, яка в першу чергу необхідна для безперешкодної їзди по Києву фур, транзитного транспорту. В таких проектах основні гроші інвестори заробляють саме на великогабаритному транспорті, а не на легковому. Так що цілком імовірно, що в ТЕО буде передбачений безкоштовний проїзд для приватних осіб", - сказав Каськів.

В Європі проїхатися по платній трасі коштує близько 2 гивень за кілометр. Якщо з нас будуть брати стільки ж за кожен кілометр, то всю ділянку проїдемо за 34 гривні.

У КМДА кажуть, що така траса полегшить життя всьому місту, і вже подумують про те, щоб обмежити в'їзд фур у місто.

"Великі машини зможуть не заїжджати в місто і не створювати пробки", - розповів заступник голови КМДА Михайло Кучук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: