Німеччина встановила світовий рекорд з виробництва сонячної енергії

Неділя, 27 травня 2012, 18:59

Німеччина поставила світовий рекорд з виробництва сонячної енергії в годину.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Інститут індустрії поновлюваних джерел енергії (Institute of the Renewable Energy Industry — IWR).

Заміри проводилися в полуденний час 25 травня і 26 травня. У цей час німецькі сонячні енергетичні установки виробляли 22 гігават-години електроенергії. Це дорівнює кількості енергії, яку виробляють за цей же проміжок часу 20 працюючих на повну потужність атомних електростанцій.

Вироблена кількість енергії забезпечила майже 50 відсотків потреб Німеччини в електриці під взятий проміжок часу. В IWR підкреслили, що жодній державі поки не вдавалося наблизитися до цієї позначки.

Реклама:

В даний час поновлювані джерела енергії забезпечують близько 20 відсотків потреб Німеччини в електриці. Поступово Німеччина планує повністю перейти на відновлювані джерела енергії.

Німецький уряд вирішив відмовитися від атомної енергії після серії аварій на японській АЕС "Фукусіма-1". Вісім АЕС було закрито в 2011 році. Решта дев'ять німецьких АЕС будуть закриті до 2022 року.

Незважаючи на успішне використання сонячної енергії, в кінці березня 2012 Бундестаг схвалив скорочення держпідтримки сонячної енергетики. Це означає, в першу чергу, що німецьким виробникам сонячних панелей доведеться самостійно конкурувати з китайськими виробниками їх аналогів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: