"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти США, що працюють з Нафтогазом, виправдали ціну "вишок Бойка"

П'ятниця, 18 травня 2012, 17:35

Американська компанія Halliburton оцінила плавучу бурову установку "Петро Годованець" 392,8 мільйона доларів.

Про це пише газета Комерсант-Україна з посиланням на лист Halliburton, адресований НАК "Нафтогаз України".

За інформацією компанії, плавуча бурова установка "Петро Годованець" оцінюється $392,8 млн, причому ця сума не включає страхування, інжиніринг і підготовку порту Гіресун (Туреччина).

Посилаючись на цей лист,  заступник директора департаменту нафтової, газової й нафтопереробної промисловості Міненерго Костянтин Бородін назвав заяви про високу ціну вишок "політичними".

Реклама:

"Найбільша американська компанія в сфері поставок обладнання для розвідки й видобутку нафти дала набагато вищу оцінку бурової, ніж члени Блоку Юлії Тимошенко. Це не дивно, якщо виходити з того, що характер заяв останніх носить винятково політичний характер", - сказав чиновник Міненерго.

Американська компанія Halliburton виробляє обладнання для буріння свердловин, обслуговує трубопроводи, резервуарні парки, розробляє IT-рішення для галузі.

У вересні 2011 року компанія підписала контракт про співробітництво з "Нафтогазом".

Співробітництво заплановане в тому числі у сфері введення в експлуатацію плавучої бурової установки "Петро Годованець", закупленої в 2011 році компанією "Чорноморнафтогаз" (Крим, належить "Нафтогазу") за 400 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!