Рада скасувала право страховиків визначати вартість "автоцивілки" залежно від наявності страхових випадків у клієнтів

Четвер, 17 травня 2012, 19:11

Верховна рада скасувала право страхових компаній визначати вартість полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту ("автоцивілки") залежно від наявності страхових випадків у клієнтів.

За прийняття відповідного законопроекту №9462 з урахуванням пропозицій президента проголосували 257 депутатських карток, повідомляє агентство "Українські новини".

Цим документом парламент виключив із закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" норму, що регулює систему надбавок або знижок до базової ставки страхового тарифу, за допомогою якої СК коригує страхову премію залежно від того, чи були страхові випадки в клієнта в певний проміжок часу.

Законопроект було прийнято з врахуванням всіх 14 пропозицій президента.

Реклама:

Зокрема, Рада підтримала пропозицію Януковича про недоцільність створення нового централізованого страхового резервного фонду Моторно-транспортного страхового бюро МТСБУ за рахунок сум премій за "автоцивілкою" за винятком обов'язкових відрахувань до інших страхових резервних фондів МТСБУ, а також премій перестрахувальникам, видатків на ведення справи й коштів, фактично перерахованих як страхові виплати за договорами страхування.

Парламент установив, що розмір фонду фінансування діяльності МТСБУ належить до питань внутрішньої діяльності цього об'єднання й має визначатися страховиками, які є його членами, а не цим законом.

Також, відповідно до пропозиції президента, Рада виключила з документа норму, відповідно до якої договір "автоцивілки" має бути укладений із дати держреєстрації транспортного засобу.

Як повідомлялося, Рада прийняла відповідний законопроект №9462 у цілому 15 березня, після чого Янукович його ветував.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: