Уряд обіцяє контролювати виконання зобов’язань Shell та Chevron

Четвер, 17 травня 2012, 10:47

Міжвідомча комісія з організації укладання та виконання угоди про розподіл продукції (УРП) здійснюватиме контроль за виконанням інвестиційних зобов’язань, які візьмуть на себе переможці конкурсів з видобутку сланцевого газу на Олеській та Юзівській площах - компанії Shell та Chevron.

Про це на прес-конференції повідомив секретар комісії Володимир Ігнащенко, пише "Українська енергетика".

"Буде дуже жорсткий контроль з боку Міжвідомчої комісії за виконанням гарантійних інвестиційних зобов’язань компаній", - сказав він.

Особливо це стосується, на його переконання, внесків в розвиток місцевої соціальної та іншої інфраструктури, за якими компанії "дали дуже серйозні пропозиції".

Реклама:

В той же час, в разі невиконання умов угоди, за словами Володимира Ігнащенка, вона може бути розірвана в судовому порядку.

"Ми не будемо дублювати ту норму, яка є в угоді з Vanco, яка, на мій погляд, зовсім неадекватна – якщо інвестор не виконує будь-які зобов’язання, навіть якісь технічні питання, тоді інша сторона на будь-якому етапі може розірвати угоду. Ми вважаємо, напевно, це буде вирішувати Мін`юст, коли не виконуватимуться якісь інвестиційні зобов’язання угоди", – зазначив посадовець.

Володимир Ігнащенко також додав: "Якщо ми залучаємо таких серйозних інвесторів, як Shell, Chevron, потенційно Exxon Mobil, ми маємо їм створити ті рамкові умови, в тому числі і юридичні, за якими вони працюють у всьому світі".

Нагадаємо, 10 травня Міжвідомча комісії з організації укладання та виконання УРП визначила переможцями конкурсів на розробку Юзівського (Харківська та Донецька області) та Олеського (Львівська та Івано-Франківська області) родовищ сланцевого газу транснаціональні компанії Shell і Chevron.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: