"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дані щодо ВВП протягом року будуть погіршуватись - експерти

Середа, 16 травня 2012, 14:37

Дані щодо зростання ВВП протягом року будуть погіршуватись.

Про це йдеться у звіті аналітиків Ерсте Банку.

Вони зазначають, що зростання ВВП у першому кварталі сповільнився до 1,8%, проте цифри могли б бути гіршими, якби не холодна погода, що значно збільшила попит на електроенергію.

За їх даними, економічний ріст в 1кварталі був значно підтриманий галуззю будівництва та агропромисловістю, ріст яких історично є найбільш волатильним.

Реклама:

"Ядро української економіки – важка промисловість – страждає від зменшення зовнішнього попиту. Промислове виробництво в 1 кварталі зросло лише на 0,9% р/р. Ми очікуємо подальшого спаду зовнішнього попиту через сповільнення економічного росту у країнах, що розвиваються", - говориться у повідомленні банку.

За прогнозом експертів, дані по ВВП будуть погіршуватись.

"На даний момент ми притримуємось нашого прогнозу росту ВВП у 2012 році на 1%. Найбільше занепокоєння навіть для цього незначного росту викликає стан державних фінансів", - розповідають у банку.

Також аналітики вважають, що уряду найімовірніше не вдасться виконати план запозичень, у зв’язку з чим прийдеться урізати бюджетні витрати, пік яких припадає на грудень, а різке зниження витрат державного сектору в останній місяць негативно вплине на ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!