"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова завела справу щодо підприємства Порошенка

Вівторок, 15 травня 2012, 16:56

Податкова міліція розслідує кримінальну справу, яка стосується службових осіб ДП "Кондитерська корпорація "Рошен".

Про це свідчить постанова Шевченківського райсуду Києва від 11 травня 2012 року, яка є у розпорядженні "Української правди".

Постанова винесена за результатами розгляду скарги директора ДП "КК "Рошен" на постанову слідчого про порушення даної справи, винесену 23 січня 2012 року.

Справа порушена за фактом замаху на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами ДП "КК "Рошен", за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу.

Реклама:

У судовій постанові викладена позиція слідчого Податкової міліції, який вважає, що службові особи підприємства, "переслідуючи умисел, направлений на незаконне відшкодування ПДВ з бюджету в особливо великих розмірах, в період жовтня-грудня 2010 року документально оформили видимість поставки желатину від ПП "Міоком"

На думку Податкової міліції, "таким чином, службові особи даного підприємства незаконно сформували податковий кредит в жовтні 2010 року на 214 тисяч 667 гривень та в листопаді 2010 року на 477 тисяч 825 гривень".

Суд вирішив, що при порушенні даної справи слідчим були дотримані вимоги законодавства. Скаргу директора ДП "КК "Рошен" залишили без задоволення.

Як відомо, кондитерська корпорація "Рошен" контролюється Петром Порошенком, який 23 березня 2012 року був призначений міністром економіки.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!