Львів’ян відсторонили від підготовки до Євро-2012 донецькі і київські фірми

Субота, 12 травня 2012, 17:49

У Львові місцевий бізнес брав мінімальну участь у підготовці до проведення Євро-2012 - фірми, що будували об'єкти інфраструктури, були з Києва та Донецька.

Про це повідомив голова постійної комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський, передає DT.UA.

"Гроші виділялися з бюджету, але податки пливли не у Львівську область чи місто, а в інші регіони. Фірми, які там працювали, зареєстровані у Донецьку або в Києві. Місцеві будівельники були залучені мінімально", - розповів голова комісії міськради.

На його думку, Львівщина своїм шансом на Євро-2012 скористалася не в повній мірі і неефективно.

Реклама:

"Львівських підприємців фактично було усунуто від процесів підготовки до Євро-2012. Окремі з них працювали на субпідряді. У процесі зведення летовища майже не брали участі потужності львівських заводів, які виробляли залізобетонні вироби", - зазначив Самагальський.

Нагадаємо, стадіон у Львові будувала корпорація "Альтком", яка в 2011 році заробила на державних підрядах 6,995 млрд гривень.

Контрольним пакетом акцій групи компанії "Альтком" володіє фірма Eurobalt Limited, директором якої значиться проста вчителька Йоги з Кіпру Лана Замба.

Її чоловік зізнався виданню KyivPost, що Лана є лише фіктивним директором підприємства і що в цілому вона очолює всього 23 компанії і отримує за це 534 доларів фіксованої зарплати.

Як відомо, фірму "Альтком" пов'язують з віце-прем'єр-міністром - міністром інфраструктури Борисом Колесніковим.

Компанія виступає генпідрядником практично всіх будівельних об'єктів до Євро-2012.

Зокрема, це Львівський стадіон, злітна смуга донецького аеропорту "Донецьк", Львівський аеропорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: