"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграрний фонд почав закупівлі сухого молока і вершкового масла

Четвер, 10 травня 2012, 10:45

Аграрний фонд здійснив перші закупівлі сухого молока і вершкового масла в державний інтервенційний фонд в рамках підписаного з молокопереробними підприємствами меморандуму.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу відомства.

Згідно із повідомленням, перші торги на Аграрній біржі відбулися 4 та 7 травня, зокрема, фонд уклав біржові угоди на закупівлю близько 1 тис. тонн сухого молока загальною вартістю близько 25 млн гривень і 777 тонн вершкового масла на 23,3 млн гривень.

Аграрний фонд відзначає, що участь у біржових торгах взяли сім молокопереробних підприємств, назви яких не уточнюються.

Реклама:

Згідно із повідомленням, закупівлі сухого молока і масла вершкового здійснюються на Аграрній біржі за мінімальними інтервенційних цінами, встановленими Міністерством аграрної політики і продовольства на поточний маркетинговий період.

Як повідомлялося, Аграрний фонд і вісім найбільших молокопереробних підприємства 23 квітня підписали меморандум щодо стабілізації закупівельних цін на молоко населення.

За умовами меморандуму Аграрний фонд протягом квітня-липня буде проводити закупівлю надлишків сухого молока в розмірі 11,8 тис. тонн і 5,5 тис. тонн вершкового масла у виробників за умови недопущення ними зниження закупівельних цін на молоко населення.

За даними Аграрного фонду, меморандум підписали "Молочний Альянс", "Мілкіленд", "Іст Вест Груп", "Агрополіс", "Галичина", "Донецький міський молочний завод № 2", "Монастирський молочний завод" і "Дубномолоко".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: