Жерар Депардьє зайнявся винним бізнесом в Криму - ЗМІ

П'ятниця, 6 квітня 2012, 11:29

Відомий французький актор Жерар Депардьє придбав в Криму виноградники - через сім років після того, як побував тут разом з екс-президентом України Віктором Ющенком і розповів йому про своє бажання займатися виготовленням вина на півострові.

Ще в 2005 році Депардьє подумував купити сільгоспугіддя на Південному березі, але державні підприємства відмовили йому в цьому, запропонувавши взяти землю в оренду, пише "Сегодня".

Однак такий поворот подій зірку не влаштував.

Як стало відомо виданю від жителів Бахчисарайського району, зараз Депардьє налагоджує виноробство біля села Кутове, де придбав виноградні плантації і відновлює місцевий винзавод.

Реклама:

"Так, це так. Його господарство знаходиться за територією нашого населеного пункту - там хороша охорона і вирощуються елітні сорти винограду", - підтвердила інформацію секретар сільради Оксана Швець.

Детальної інформації - про попереднього власника, вартість угоди, площу ділянки - вона не має.

У рекламному ролику української філії одного з іноземних банків Жерар говорить про виноградне господарстві на півострові.

У фінансовій установі, куди ми звернулися за коментарем, повідомили, що француз не бажає поширювати інформацію про господарство в автономії.

За словами президента Союзу виноробів Криму Віктора Загоруйко, Бахчисарайський район - хороший регіон для винограду, що йде на шампанське та столові вина, а ось ПБК більше підходить для десертних і марочних вин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: