Диплом про вищу освіту можна придбати за 800 доларів

Субота, 21 квітня 2012, 10:45

В Україні знову прокинувся шалений попит на підробні документи, зокрема на посвідчення водіїв, дипломи про закінчення ВИШів та меддовідки.

Основним двигуном ринку є "сарафанне радіо", проте багато оголошень можна знайти і в Інтернеті, пише газета "Сегодня".

Найпопулярнішим товаром на ринку підробок є посвідчення водія. За нього просять 600 доларів. При цьому ні проходити навчання в автошколі, ні здавати екзамени у ДАІ не має потреби.

"За 600 доларів зробимо все як треба, проведемо по базах ДАІ. Навіть якщо потрапите в ДТП, комар носа не підточить. Зрозуміти, що ви не ходили на курси, зможуть тільки за манерою водіння", - розповів один із продавців "липи".

Реклама:

В іншій конторі, яка пропонує серед інших підробок і дипломи про вищу, завчасно попередили про можливі неприємності при купівлі фальшивого документа.

"Ми, звичайно, навчилися повторювати характерний візерунок, і навіть товщина пластика - така ж, але використовувати його краще тільки при влаштуванні на роботу в приватну фірму. Якщо йдете на держслужбу, він теж підійде, але до того моменту, поки під вас не почнуть копати. Зроблять запит до вузу - там дадуть відповідь, що ви у них не вчилися", - сказав консультант.

Також у конторі радять замовляти дипломи якогось глухого інституту із далеких країв, щоб раптом не потрапити на роботі на людей, які реально навчалися у вказаних у підробці ВИШах і випустилися з вами в один рік.

Клієнти контор, які підробляють документи, практично завжди залишаються задоволеними.

Для роботи можна зробити необхідний диплом, будь-який медогляд можна пройти без стояння в чергах, з ДАІшниками на "ти" через посвідчення помічника неіснуючого депутата тощо.

Зі свого боку, в МВС точної статистики за кількістю підробок не мають, проте нагадують, що використання "липових" документів накладається штраф до 850 гривень, арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!