У Ахметова відмовляються від офісів на Андріївському і обіцяють "арт-простір"

Середа, 11 квітня 2012, 14:35

Компанія Ріната Ахметова, яка знесла на Андріївському узвозі три історичні будівлі, відмовляється від зведення на цьому місці торгово-офісного центру.

Про це заявив генеральний директор компанії ЕСТА Холдинг Микола Нестеренко, пише "Сегодня".

"...Ми прийняли принципове рішення відмовитися від будівництва торгово-офісного центру на вулиці Фролівській. Замість нього ми запропонували міській владі збудувати на території колишньої фабрики "Юність" малоповерховий арт-простір, який повністю зберігатиме дух Андріївського узвозу", - сказав він.

"Ми готові протягом найближчого місяця винести проект організації такого арт-простору на всестороннє громадське обговорення. Після завершення будівництва ми готові передати цей арт-простір в управління міськими громадськими та творчими організаціями", - додав Нестеренко.

Реклама:
Будівлі з баштою по вул. Фролівській 9-11 більше немає, незважаючи на те, що проект будівництва офісного центру не передбачав її знесення. Навіть якщо компанія Ахметова відмовиться від зведення офісів, цей будинок ніхто не відновить

Він в черговий раз заявив, що компанія не зносила історичний будинок за адресою Андріївський узвіз, 10а.

"Цей проект (торгово-офісного центру) мав бути розташований на території колишньої фабрики "Юність "за адресами: вул. Фролівська 9-11 і Боричів тік 35. І не має жодного відношення до будівлі за адресою Андріївський узвіз 10а. Ми придбали цю територію у французьких інвесторів разом з необхідною проектною документацією", - заявив Нестеренко.

Крім того, за його словами, ще раніше компанія прийняла рішення до завершення діалогу з громадськими організаціями та активістами не приступати до зведення будівлі, "обмежившись виключно проведенням демонтажних робіт".

За його словами, отримавши в процесі діалогу з громадськими організаціями та активістами негативну реакцію на будівництво торгово-офісного центру на Фролівській, компанія ще місяць тому звернулися до КМДА "з ініціативою перепрофілювати проект під будівництво некомерційного малоповерхового арт-простору, узгодженого з місцевими громадами і творчими організаціями і який повністю зберігає дух Андріївського узвозу".

"Крім цього, ми попросили Київську адміністрацію допомогти нам підібрати інший майданчик в місті для будівництва сучасного торгово-офісного центру", - заявив гендиректор ЕСТА Холдинг.

Як відомо, цими вихідними на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова. Будинок знесли там, де мають збудувати новий склобетонний центр "Андріївський плаза".

Активісти вже збираються у середу о 19.00 принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна, 3а.

Крім того, у суботу вони організовують великий мітинг.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!