"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці не вірять в успіх реформ Януковича

Субота, 31 березня 2012, 11:18

Більшість українців не вірить в успіх розпочатих урядом реформ, або взагалі їх не помічає.

Про це повідомив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, спираючись на дані одного з останніх досліджень інституту, передає DT.UA.

"Ми запитали: "Представники влади говорять, що в Україні почали відбуватися соціальні та економічні реформи. Чи згодні ви з цим?“, погодилося близько 30% (повністю згодні 3,5% опитаних, скоріше згодні - 24,8%), не погодилося близько 55% (скоріше не згодні - 28,2%, повністю не згодні - 26, 6%), решта вагалися з відповіддю", - повідомив Паніотто.

На уточнююче запитання "А наскільки успішно загалом проходять ці реформи?". Швидше успішно, відповіли 4,5% респондентів, однаковою мірою успішно і неуспішно - таку відповідь дали 45,4%, швидше неуспішно - визнали 42,9%, вагалися з відповіддю 7%. Можна стверджувати, що довіри до реформ українські громадяни не мають. Недовіра стає вже частиною нашої культури", - зазначив Паніотто.

Реклама:

"Від ступеня довіри громадян до навколишнього світу залежить і економіка. Від довіри до президента, уряду, Верховної ради залежить і довіра до державних інститутів: до всіх реформ, до банків. Є такий афоризм: "Будь-чий бізнес і навіть життя не можуть бути в безпеці, поки працює парламент", - додав соціолог.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: