Росіянам пропонують заробляти на своїх захопленнях

Четвер, 29 березня 2012, 17:55

Росіянам пропонують заробляти на своїх захопленнях.

Наприклад, компанія "Біостоп", виробник одягу, що захищає від кліщів та інших комах, пропонує любителям активного відпочинку приєднатися до експедиції, яка з травня по жовтень буде тестувати спеціальні костюми в лісах Уралу, Сибіру і східного узбережжя Байкалу, пишуть "Ведомости".

Випробувачу професійного одягу для лісу гарантована зарплата від 80 тис рублів на місяць і оплата всіх витрат на відрядження.

Роботодавець гарантує безпеку при правильній експлуатації костюма і заявляє, що за три роки випробувань жоден випробувач укушений не був.

Реклама:

"За нашими підрахунками, цього року на порталі Работа@Mail.Ru з'явиться близько 3,5 тис вакансій, що пропонують сезонну зайнятість в теплу пору року по всій Росії, - припускає Роман Єфімов, керівник порталу. - Сезонні вакансії значно розширюють можливості пошуку роботи для молодих спеціалістів та інших неледачих. Пізньої весни і влітку довгий світловий день і тепла погода стимулюють заповзятливих і активних людей до додаткового заробітку".

У любителів провести час на свіжому повітрі, не в тайзі, а ближче до цивілізації, теж є шанс знайти вакансію душі.

Guta Development, наприклад, спантеличена пошуками берегового матроса, готового за 20 тис рублів на місяць при змінах два через два дні швартувати на причалі судна і мити палуби.

Компанія "Регіони" шукає на яхту компанії бортпровідницю, яка за 40 тис рублів готова проводити три дні на тиждень в літні місяці в плаванні по Москві-річці і Волзі.

Знайдеться робота і любителям історії - численні кораблики, що курсують все літо по каналах і річках Санкт-Петербурга, активно запрошують екскурсоводів на зарплату від 20 тис рублів і обіцяють оформлення по Трудовому кодексу та соцпакет.

Навіть любителі пива і садівники зможуть влітку розбагатіти на своїх захопленнях - розливаючи пінний напій на виробництві та просуваючи тематичну городню продукцію.

"Зараз на hh.ru близько 5 тис сезонних вакансій на цю весну і літо. І багато вельми незвичайні, - усміхається Юрій Вировець, президент HeadHunter. - Думаю, що літня робота, особливо у моря або в горах, хороша можливість для офісних працівників взяти нарешті невідгуляну відпустку за кілька років, отримати новий досвід, враження і приємні знайомства, при цьому заробляючи гроші. Зовсім не обов'язково відразу зараховувати себе в дауншифтери, адже ніхто не зобов'язує відпочивати від традиційної роботи традиційними способами".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: