До Великодня овочі можуть подорожчати на 30%

Неділя, 25 березня 2012, 10:17

У період Пасхальних свят споживання ранніх овочів зростає до 60%, а виробники кожного року користуються нагодою і підвищують ціни.

"Цей сезон не буде виключенням, тому очікується зростання ціни на певні овочі щонайменше на 10-12 %", - повідомив експерт плодоовочевого ринку Ігор Стрелюк, передає "Український клуб аграрного бізнесу".

Теплі, сонячні дні дають можливість тепличним господарствам робити гарні вибірки продукції. Тому з підвищенням температури повітря зазвичай вартість ранніх овочів зменшується.

Так, за останні два тижні ціни на огірок знизились майже в два рази: оптова ціна на огірок була 26-28 гривень за кілограм, на сьогодні – 15-17 гривень.

Реклама:

Стабільною залишається на сьогодні ціна на помідори: близько 29-30 гривень за кілограм. Водночас ціни на зелень (кріп, петрушка) рухаються донизу: за останні 7-8 днів її вартість з 50 грн/кг знизились до 35-40 грн/кг.

Найбільшу розбіжність в ціні має редис: від 4 гривень за пучок до 10-12 гривень за пучок.

Через декілька тижнів Пасхальні свята, і в цей період споживання ранніх овочів зростає до 60%. Знаючи про цю динаміку зростання попиту на ранню продукцію, виробники кожного року користуються цією нагодою і підвищують ціни.

"Цей сезон не буде виключенням, і ціни на томат, огірок, редис, зелень зростуть, щонайменше на 10-12%, - говорить Стрелюк. – А якщо погода буде прохолодною, і вибірка тепличної продукції буде меншою, то ціни можуть піднятися на цілих 25-30% у порівнянні з сьогоднішньою ціною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!