"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв не бачить загрози нацбезпеці у "передвиборчій соціалці" Януковича

П'ятниця, 16 березня 2012, 13:18

Соціальні ініціативи президента Віктора Януковича не загрожують національній безпеці України.

Про це на брифінгу у п’ятницю сказав секретар РНБО Андрій Клюєв, відповідаючи на питання журналістів.

"Як може відобразитися в гіршому питання, які стосуються покращення добробуту наших громадян?”, - висловив своє здивування Клюєв.

Як відомо, на тлі пониження агентством Standard&Poor's прогнозів кредитних рейтингів України і переговорів уряду з МВФ про реструктуризацію 3 млрд доларів, які країна має повернути Фонду в 2012 році, президент Віктор Янукович ініціював широкомасштабні соціальні ініціативи.

Реклама:

За оцінками прем'єра Миколи Азарова, реалізація всіх соціальних ініціатив Януковича в 2012 році обійдеться майже в 25 млрд гривень.

За словами Клюєва, покращення добробуту це підвищення зарплат та пенсій, тому всі соцініативи, які озвучив 7 березня президент, будуть спрямовані на підвищення якості життя.

"Я знаю, що для реалізації цих ініціатив є фінансові ресурси", - підкреслив чиновник.

Нагадаємо, 7 березня 2012 року президент Янукович оголосив про нові соціальні ініціативи влади.

За даними кошторису соціальних обіцянок президента, сумарно ініціативи президента обійдуться Кабміну у 9,9 млрд гривень на підвищення виплат пенсіонерам, інвалідам та держслужбовцям.

З урахування ще 6 млрд гривень компенсації вкладникам радянському "Ощадбанку" - Мінфіну доведеться до кінця року додатково відшукати близько 15,9 млрд гривень.

Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляв, що на реалізацію більшості ініціатив президента в 2012 році необхідно близько 16 млрд гривень.

Перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Вадим Копилов 15 березня повідомив, що фінансування соціальних ініціатив президента може бути здійснене за рахунок додаткових надходжень від митниці, податкової та приватизації.

Політологи, журналісти, експерти та опозиційні політики пов'язують активність влади у соціальній сфері з майбутніми парламентськими виборами, що відбудуться в Україні в жовтні 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!