Фірташ заробив на державних хімкомбінатах ще 121 мільйон

Четвер, 15 березня 2012, 13:43

Державні підприємства 5-6 березня за результатами тендерів уклали угоди з компаніями з групи Дмитра Фірташа на постачання товарів на загальну суму 121,51 млн гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Зокрема, ВАТ "Одеський припортовий завод" за 8,98 млн гривень придбало у ПАТ "Концерн "Стірол" пластмаси інші у первинних формах – 2100 тонн.

ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" придбав у ТОВ "Сінтез Ресурс" корпуси виливниці та короб для розплаву за 1,76 млн гривень та тиглі за 2,67 млн гривень.

Реклама:

ПрАТ "Кримський титан" за 97,09 млн гривень придбав у цієї ж компанії профілі гарячекатані, прокат плоский, сталеві труби.

ПАТ "Сумихімпром" придбав у ТОВ "Сінтез Ресурс" у 2,5 млн пропіленових мішків за 10 млн гривень. Вартість одного мішка склала 4 гривні.

З конкурсної документації "Сумихіпрому" стало відомо, що державна компанія тримає свої рахунки в акціонерному банку "Кліринговий дім", чиїм акціонером є ТОВ "Промислова група "Монієр", що належить кіпрському офшору "Монієр вентурес лімітед".

За даними ЗМІ, банк належить Івану Фурсіну, який є партнером Дмитра Фірташа в компанії "Росукренерго".

Одним із засновників "Сінтез ресурсу" минулого року був перший заступник директора ТОВ "Остхем Україна" Олег Кікта, зараз фірма переєстрована на кіпрський офшор "Ганард венчерз лімітед".

Директором фірми є Олег Вотінцев, відомий як комерційний директор "Кримського титану", який контролюється групою Дмитра Фірташа.

ПАТ "Сумихімпром" та ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" очолюють менеджери з групи Фірташа.

З врахуванням цієї закупівлі, "Сінтез ресурс" в 2012 році отримав підряди хімічних держкомпаній, контрольованих менеджерами Фірташа, на загальну суму 424,11 млн гривень.

В 2011 році фірма отримала аналогічні підряди на 246,38 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!