Азаров закликав бізнесменів не давати хабарі

Вівторок, 13 березня 2012, 13:59

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав бізнес не давати хабарі чиновникам.

Про це він сказав на зустрічі з представниками іноземних компаній, які працюють в Україні, повідомляє агентство "Українські новини".

В ході зустрічі керуючий партнер Dragon Capital Томаш Фіала відзначив, що однією з проблем розвитку бізнесу в Україні є корупція, яка, за статистикою, збільшилася за останні 3 роки.

"Кому з вас доводилось давати хабарі? Підніміть руки", - сказав у відповідь Азаров. При цьому він закликав бізнес до чесної розмови.

Реклама:

"Важко сказати перед телебаченням, заступником міністра внутрішніх справ і (представниками) Податкової", - в свою чергу сказав Фіала, викликавши пожвавлення в залі.

При цьому він додав, що представники компаній можуть про це розповісти в бесіді один на один.

"Ось ми багато чуємо про це, але я кажу: давайте - не давайте (хабарі), ми готові вас лобіювати", - захистився Азаров.

При цьому прем'єр поцікавився у представників компаній про те, що ж їм заважає вирішувати їх питання.

У свою чергу Фіала продовжив свій виступ, зазначивши, що, наприклад, у Сінгапурі прем'єр заробляє більше 1 млн доларів, а міністри - близько 0,5 млн доларів, що знижує мотивацію для корупції.

"З чого починав Сінгапур? Зараз Сінгапур найбагатша країна в світі, і зараз прем'єр-міністр може собі дозволити мати зарплату в мільйон. Я був в Сінгапурі, і він (прем'єр-міністр) мені розповідав, з чого починав, а починав він не з мільйона доларів, повірте. Він мене підвів до вікна і каже: "ось в цій калюжі копошилися свині, і ось я з чого починав", - розповів у відповідь Азаров про своє спілкування з представниками влади Сінгапуру.

При цьому прем'єр підкреслив, що нині Сінгапур є високорозвиненою країною світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!