Грищенко: ЄС не хоче бачити Україну кандидатом у члени

Неділя, 11 березня 2012, 15:37

Європейський союз не бажає бачити Україну кандидатом у члени ЄС.

Про це міністр закордонних справ Костянтин Грищенко написав у своїй статті для видання ZN.UA.

"ЄС був відповіддю на всі питання, поки фінансував, опікав і спрямовував трансформацію у країнах-кандидатах. Сьогодні він суб’єктивно не має бажання (а також об’єктивно не має ресурсів) бачити Україну як країну-кандидата", — зазначив Грищенко.

"Це може змінитися у перспективі, але нині нам треба прийняти це як даність, що прямо впливатиме на європейську політику України у найближче десятиріччя. І відповідним чином формувати свою політику", — додав він.

Реклама:

Втім, на думку глави МЗС, така позиція Євросоюзу не означатиме відмову України від євроінтеграції.

"ЄС для нас важливий не стільки як комфортабельний будинок, куди ми хочемо в’їхати, скільки як інструкція з будівництва власного комфортабельного будинку. Європейська інтеграція у нашому випадку — це схема імплементації європейських рецептів успіху на українському ґрунті", — наголосив Грищенко.

Він також написав, що дехто з російських політиків не бажає сприймати Україну як дружню до Росії, але окрему від неї державу, що заважає розвитку двосторонніх відносин.

"Іноді складається враження, що лише повернення України у свою зону впливу дасть деяким російським політикам відчуття повернення до звичного порядку речей, до "норми". В цьому — перешкода", — вважає міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: