Інвестори визначили Україну, як зону, куди ризиковано інвестувати - експерт

Четвер, 1 березня 2012, 19:57

Генеральний директор Центру ринкових реформ, один з перших міністрів економіки в незалежній Україні Володимир Лановий не поділяє оптимізму влади щодо неможливості дефолту України.

"Об`єктивних обставин, які б дозволили збалансувати валютний та платіжний бюджет держави, немає. Показники зовнішньої торгівлі у цьому році показуватимуть ще більший дефіцит. Ціна газу значно зросла", - заявив Лановий, передає УНІАН.

За його словами, ніякого типу валютних надходжень в країну очікувати не можна.

"Уряд розказує, що він розмістить облігації на зовнішніх ринках. На жаль, на західних ринках є інформація, і не лише з рейтингових агентств, про переддефолтний стан. Міжнародні банки та інвестори для себе визначили Україну, як зону, куди сьогодні ризиковано інвестувати", - зазначив Лановий.

Реклама:

Як зауважив експерт, "фінанси - така майже віртуальна система. Можна щось придумати. Але чи вдасться цій владі придумати це логічно, правильно, закономірно - у мене величезні сумніви".

Нагадаємо, 1 березня прем`єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні немає жодних економічних підстав для загрози дефолту.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що деякі спеціалісти на Заході вважають, що за ймовірністю дефолту Україну випереджає лише Греція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: