Держфінінспекція завершила перевірку "Укрспирту"

Четвер, 1 березня 2012, 10:15

Державна фінансова інспекція завершила перевірку діяльності державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Укрспирт за 2010-2011 роки, яка відбувалася на виконання доручення прем'єр-міністра Миколи Азарова і першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу держпідприємства.

Перевірка проводилася в центральному апараті підприємства та 37 його структурних підрозділах.

Перш за все, інспектування підприємства було зосереджене на контролі за процесом реформування концерну "Укрспирт" та створенні на його базі держпідприємства, повідомляє прес-служба.

Реклама:

"Органи Держфінінспекції виконали значний обсяг робіт, що дозволило дати досить об'єктивну оцінку діяльності підприємства. З одного боку, встановлено, що комісія з ліквідації концерну Укрспирт досі не завершила процедуру передачі майна спиртзаводів, що входять до складу концерну на баланс ДП "Укрспирт". Проте цьому перешкодили об'єктивні причини, зокрема, 32 судових справи про банкрутство підприємств концерну, що робить неможливим завершення їх реорганізації та приєднання до ДП "Укрспирт", - зазначив заступник гендиректора ДП "Укрспирт" з юридичних питань Віктор Панков.

Під час перевірки були з'ясовані причини наднормативного використання природного газу, електро-і теплоенергії деякими структурними підрозділами ДП "Укрспирт".

За висновками комісії, яка проводила перевірку, це було обумовлено неритмічною виробничою діяльністю структурних підрозділів "Укрспирту".

Також ці витрати обумовлені тим, що окремі спиртзаводи змушені надавати комунальні послуги житловим об'єктам та об'єктам соціально-культурної сфери прилеглих населених пунктів.

За результатами перевірки Міністерству аграрної політики і продовольства і керівництву ДП "Укрспирт" представлені пропозиції щодо вдосконалення діяльності підприємства, завершення процесу реформування спиртової галузі, перегляду переліку спиртових заводів, які повинні бути реорганізовані шляхом приєднання до ДП "Укрспирт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: