НКЦПФР створила комісію для визначення рейтингових агентств

Середа, 8 лютого 2012, 11:29 -

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на своєму засіданні прийняла рішення про утворення та затвердження складу конкурсної комісії з організації та проведення конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

"Питання визначення уповноважених рейтингових агентств, безумовно, є дуже нагальним як для компаній та установ, що емітують цінні папери, так і для їх контрагентів, - зазначає в.о. директора департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка. – І перший наш крок у цьому напрямі – створення конкурсної комісії, що зможе компетентно та професійно визначити рейтингові агентства, оцінки яких можуть використовуватись в регуляторних цілях".

Відповідно до резолюції комісії, Олексій Тарасенко, який наразі опікується питанням рейтингових агентств у комісії, стане головою конкурсної комісії, а Анатолій Амелін - заступником голови (обидва - члени НКЦПФР).

Реклама:

Окрім того, до складу конкурсної комісії увійдуть Олексій Петрашко (член НКЦПФР) та Інна Мартиненко, директор юридичного департаменту регулятора, яка також виконуватиме обов’язки секретаря комісії.

Серед інших членів конкурсної комісії, що представляють інтереси держави, ринку та наукову спільноту – Валентина Ящук, заступник директора департаменту фахової експертизи – начальник управління економіки та фінансів секретаріату Кабміну, Анатолій Отченаш, президент ПрАТ ФК "Автоальянс-інвест" та Дмитро Леонов, ректор Українського інституту розвитку фондового ринку, голова ради Української асоціації інвестиційного бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: