Іванющенко отримав "Нібулон" після арешту сина власника фірми

Вівторок, 7 лютого 2012, 10:46

Структури народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко отримали контроль над 50% акцій великого українського агропідприємства "Нібулон".

Про повідомляють "Комментарии" з посиланням на джерело, близьке до керівництва компанії.

"Вадатурский (Олексій Вадатурский – засновник і власник "Нібулона") поступився структурам Іванющенко 50% акцій. Останньою краплею став арешт заступника гендиректора (цю посаду обіймає єдиний син Вадатурского). Проте його вже випустили. Майже відразу після передачі акцій", – розповіло джерело.

Проблеми у "Нібулон" почалися влітку 2010 року з утруднення будівництва річкових терміналів і появи кримінальних справ проти керівництва філій компанії.

Реклама:

Пізніше, судна підприємства із зерном не могли пройти українську митницю. "Нібулон" також не отримав досить квот від Мінагропрода для експорту урожаю зернових.

Проблеми у компанії з’явилися після зацікавленості її роботою Юрія Іванющенко.

Проте Олексій Вадатурский спростовував існування такого "інтересу" до своєї власності з боку нардепа.

Разом з тим, за даними "Forbes-Україна", в минулому маркетинговому році, що закінчився в червні 2011-го, "Нібулон" експортував 2,7 млн тонн зерна, що на 600 тис тонн більше, ніж роком раніше. Показник EBIDTA виріс на 7% до 1,1 млрд гривень.

"Ні п’ятимісячний простій, ні притирки контролюючих органів, ні тиск зі сторони не завадили нам вистояти", – сказав Вадатурський з цього приводу.

"Частину зерна, закупленого в розпал сезону по низьким цінам, компанія продала під кінець маркетингового року по вищим цінам", - пояснює експерт "Dragon capital" Юрій Астахов.

Нагадаємо, "Нібулон" є однією з найбільших агрокомпаній України, яка забезпечує контроль над усіма стадіями руху зерна по ланцюжку "поле – лінійні елеватори – перевантажувальний термінал".

Компанія входить в топ-5 експортерів зернових України.

В 2011 році компанія збудувала три елеваторних комплекси, спустила на воду два нових буксири і заявила про намір закінчити проект відновлення судноплавства на Південному Бузі вартістю 500 млн доларів до 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!