Дачу Януковича обігріють за 700 тисяч

Понеділок, 6 лютого 2012, 20:08

Державне управління справами виділило майже 700 тис. гривень для закупівлі 172 тис. кубометрів газу для президентської резиденції "Залісся", яка розташована в Броварському районі Київської області.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Відповідно до опублікованої інформації, "Київоблгазу" наказано постачати газ з 1 лютого.

Резиденція "Залісся" знаходиться в Броварському районі Київської області, в селі Богданівка.

Реклама:

Її офіційне призначення - забезпечення належних умов перебування офіційних делегацій іноземних держав і міжнародних організацій.

Територія поділена на чотири лісництва: Заліське, Деснянське, Рожнянске і Літковське.

За часів президентства Віктора Ющенка на резиденцію виділялися мінімальні кошти.

Однак ситуація змінилася з приходом до влади Віктора Януковича. Уже в перші місяці з бюджету були виділені солідні гроші на ремонт дороги, що веде до резиденції.

Крім того, в 2010 році президент святкував на території цієї резиденції свій 60-річний ювілей. Щоб прийняти всіх гостей на належному рівні, Державне управління справами також в терміновому порядку затіяло косметичний ремонт резиденції і почало будівництво вертолітних майданчиків на її території.

У листопаді 2011 року був проведений тендер на паркан - в Адміністрації президента вирішили терміново поміняти старий паркан на новий, але вищий. На ці цілі з бюджету не пошкодували майже 7 млн гривень.

Держрезиденція відправила пропозицію взяти участь у тендері трьом можливих учасникам, однак дві компанії відмовилися через стислі терміни - завершення ремонту огорожі було заплановане на кінець грудня 2011 року.

У зв'язку з цим було прийнято рішення провести закупівлю робіт за процедурою "в одного учасника".

Держрезиденція зупинила свій вибір на компанії "Фарм", яка за 6,8 млн гривень гарантувала виконання робіт у встановлений термін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: