"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" у 4 кварталі видобув у Єгипті понад 125 тисяч барелів нафти

Понеділок, 6 лютого 2012, 15:51

НАК "Нафтогаз України" у жовтні-грудні 2011 року видобула на території Єгипту понад 125 тис. барелів сирої нафти.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на звіт Міністерства енергетики та вугільної промисловості про виконання плану робіт за 2011 рік.

"З 18 квітня 2010 року НАК "Нафтогаз України" веде комерційний видобуток і здачу нафти з родовища HG східного блоку Алам Ель Шавіш відповідно до умов концесійної угоди. Станом на 23 грудня 2011 року на блоці видобуто понад 685 тис. барелів сирої нафти", - говориться в документі.

Згідно з раніше опублікованими даними міністерства, до 30 червня 2011 року на блоці видобуто 454 тис. барелів сирої нафти, до 30 вересня 2011 року - понад 560 тис. барелів.

Реклама:

У міністерстві зазначили, що станом на кінець 2011 року держхолдингом завершене буріння 25 свердловин і виявлені шість родовищ нафти.

Також "Нафтогаз України" продовжує вивчення можливості освоєння нових родовищ на території Об'єднаних Арабських Еміратів.

Держхолдинг завершив буріння пошукової свердловини на сухопутному ліцензійному блоці Аль-Фуджейра. Забій свердловини становить 5531 метрів.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" з квітня 2010 року веде комерційний видобуток нафти на концесійній ділянці Alam El Shawish Еаst у західній частині Єгипту.

Концесійна угода на проведення розвідувальних робіт та експлуатацію східного блоку Alam El Shawish Еаst загальною площею 994 кв. км укладена у грудні 2006 року.

Для розширення ресурсної бази вуглеводнів на території Єгипту "Нафтогаз України" провів вивчення геолого-геофізичних матеріалів та підготував техніко-економічне обґрунтування доцільності інвестицій в освоєння ліцензійних блоків №8 South Wadi Mahareeth і №9 Wadi Mahareeth (обидва - Східна пустеля) єгипетської держкомпанії Ganoub El -Wadi Petroleum Holding Со (GANOPE).

Уже парафовані проекти концесійних угод на проведення розвідки і експлуатації цих ліцензійних блоків між Єгиптом, GANOPE, "Нафтогаз України" і його дочірньою компанією "Закордоннафтогаз".

Сумарні запаси вуглеводнів трьох родовищ, якы розробляються НАК в рамках реалізації проекту з освоєння концесійної ділянки Alam El Shawish Еаst, оцінюються у 10 млн тонн.

Крім того, проводиться оцінка запасів на ще двох родовищах, передбачуваних до розробки компанією в Єгипті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: