Янукович закликав Європу не інвестувати в "Південний потік"

П'ятниця, 3 лютого 2012, 21:32

Президент Віктор Янукович закликає європейців не інвестувати в газогони в обхід України.

Про це український президент заявив на Мюнхенській безпековій конференції, передає "Радіо свобода".

Янукович відзначив, що замість інвестицій в газогони в обхід України краще дати гроші на модернізацію українських газопроводів.

"Енергетична безпека є важливим елементом загальної безпеки Європи і світу "від Ванкувера до Владивостока", -  наголосив президент України.

Реклама:

Він нагадав, що згідно зі Стамбульською хартією європейської безпеки від 1999 року, країни домовилися "не посилювати свою безпеку за рахунок інших".

Тому, визначальними критеріями для енергетичних проектів, за словами Януковича, має бути економічна доцільність та відповідність екологічним вимогам, а не політичні інтереси окремих держав.

Виступаючи на конференції, Янукович сказав, що саме з цієї точки зору він пропонує розглядати проекти щодо "альтернативних маршрутів", які вимагають значних додаткових витрат і створюють загрозу для довкілля.

А українська газотранспортна система, яка постачає російський газ до Європи, як зазначив президент, вже є, працює, і довела свою надійність.

Нагадаємо, що з метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу ВАТ "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу "Південний потік",  через акваторію Чорного моря, в обхід України, до країн Південної та Центральної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!