"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро та сировинні валюти торгуються поблизу максимумів

Середа, 29 лютого 2012, 10:30

Євро і товарні валюти зміцнюються в середу на тлі надій інвесторів на посилення попиту на ризикові активи після того як банки в Європі отримають велику кількість "дешевих" грошей у вигляді кредитів на 3 роки від ЄЦБ в рамках Long Term Refinancing Operation (LTRO).

Єдина європейська валюта до 9:20 торгувалася поблизу закриття вівторка по 1,3468 долара після повторного тестування вранці максимуму 2,5 місяців, встановленого 24 лютого на позначці 1,3486 долара за євро, повідомляє агентство Reuters.

Австралійський долар подорожчав на 0,4% - до 1,0804 долара США, а новозеландська валюта показала вночі піврічний пік на 0,8437 долара США і до 9:20 торгувалася по 0,8418 долара.

"Інтерес до ризикових активів спостерігається через очікування високого попиту на аукціоні LTRO. Має місце невеликий ризик того, що буде ефект покупки на чутках, а продажу - на фактах", - говорить Мітул Кочета, глава відділу глобальних стратегій на ринку форекс у Credit Agricole в Гонконзі.

Реклама:

Учасники ринку говорять, що більше, ніж очікується, вливання грошових коштів в банківську систему може ще більше зміцнити довіру ринку, спровокувавши подальше зростання попиту на ризикові активи.

Дилери грошового ринку, в середньому, чекають від ЄЦБ виділення 500 млрд євро в рамках другої операції LTRO після того як у грудні центробанк надав банкам 489 млрд євро. Інтервал очікувань складає 200-750 млрд євро.

Про результати аукціону за трирічними кредитами ЄЦБ оголосить о 12:15.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: