Суддя, який судив Тимошенко, виступив проти податкової на захист "Юри Єнакієвського"

Неділя, 26 лютого 2012, 11:48

Суддя Шевченківського суду м.Києва Андрій Трубников (який нещодавно судив Тимошенко в камері СІЗО) не дозволив податковій міліції провести обшук у фігурантів справи щодо функціонування на Одеській митниці крупного злочинного угрупування.

Про це передає сайт "Наші гроші" з посиланням на "Дзеркало тижня".

Згідно з даними джерела видання, у складі головного слідчого управління Державної податкової служби розпочала діяти группа слідчих із розслідування ухиляння від сплати податків комерційними структурами за змовою з посадовими особами ряду державних міністерств та відомств.

Усі ці розслідування поєднує одна особливість — підозрювані чиновники перебували "у стосунках" зі структурами "Юри Єнакіївського" та "Іван Іванича" Аврамова.

Реклама:

Одним із великих розслідувань групи стали контрабандні потоки на Південній митниці. Яким чином працює вся система, слідчі довели на прикладі "співпраці" митниці із "Українською східною рибною компанією" — найбільшим імпортером риби.

Згідно з документами кримінальної справи № 69-140, які були оприлюднені в Шевченківському районному суді, де слідчі просили суд дати можливість провести виїмку документів у приватному помешканні, система працювали таким чином:

-         начальник Південної митниці змушує працівників створювати всілякі перешкоди імпортерам під час розмитнення;

-         самих імпортерів повідомляють про можливість "вирішення питання";

-         після того, як імпортер погодився, його товар розмитнюють за заниженими тарифами, решту він віддає у вигляді готівки;

-         ті, що не погодились, отримують додаткові перепони.

Начальником Південної митниці в цей час, згідно з матеріалами кримінальної справи, фігурувала генерал митної служби Тетяна Б. (очолювала митницю у лютому-грудні 2011року).

Збиток держави лише по епізодах співпраці митниці і "Української східної рибної компанії" становив 4,3 млн гривень.

Видання нагадало, що з 20 серпня 2011 року на Південній митниці СБУ почала спецоперацію по боротьбі з контрабандою, яка проводиться й досі, однак жодних фактів зловживань вона не виявила.

Окрім того, "СБУ не розпочала слідства за статтею "боротьба з корупцією" і не порушила справи проти Тетяни Б. Нагадаємо, податкова порушила ці питання тільки в рамках справи про несплату податків. Висунути звинувачення посадовим особам може тільки СБУ",- пише журналіст видання.

Тетяна Б. працює зараз заступником директора організаційно-розпорядчого департаменту митниці. На запит видання Держмитслужба відповіла: "На цей час жодних доказів причетності Тетяна Б. до будь-яких правопорушень не надано. Жодних офіційних запитів про діяльність посадових осіб Південної митниці з боку слідчих органів по зазначеній темі не надходило".

Нагадаємо, що нещодавно Державна податкова служба розкрила схему викрадення 150 млн гривень державних коштів фірмами, які причетні до народного депутата Юрія Іванющенка.

Вигравши тендер на постачання труб в "Укргазвидобування", фірми ПАТ “Інвестбудсервіс”, ТОВ “Енерго Інвест Холдінг” та ТОВ “Макроком” труб не поставили, натомість оголосили про свою ліквідацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!