"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина допомогатиме Греції ефективно збирати податки

Неділя, 26 лютого 2012, 10:24

Більше 160 співробітників фінансових відомств Німеччини виявили бажання допомогти своїм грецьким колегам у створенні системи сучасного управління фінансами.

Про це заявив статс-секретар у міністерстві фінансів ФРН Ханс Бернхард Бойс в інтерв'ю німецькому тижневику Wirtschaftswoche, передає "Німецька хвиля".

За словами Бойса, однією з головних вимог до таких помічників є володіння англійською мовою, деякі співробітники володіють ще і грецькою.

Більше, ніж будь-яка інша федеральна земля, направить добровольців до Греції Північний Рейн - Вестфалія, відзначає AFP.

Реклама:

"Сьогодні Греція стикається з тими ж проблемами, які існували в 1990 році в колишній НДР", — підкреслив міністр фінансів цієї землі Норберт-Вальтер Борьянс.

У свою чергу міністр фінансів землі Гессен Томас Шефер вважає доцільним залучити до допомоги грецьким податківцям колишніх співробітників німецьких податкових відомств, які вийшли на пенсію.

Сьогодні три чверті кваліфікованих приватних підприємців у Греції - нотаріусів, лікарів, які практикують у приватному порядку, інженерів та інших - свідомо занижують суму своїх доходів при подачі податкових декларацій, щоб платити менше податків.

Про це повідомив тижневик Wirtschaftswoche з посиланням на конфіденційний документ Єврокомісії.

За різними оцінками, через "податкові ухиляння" скарбниця Греції щорічно недоотримує суму в 15-20 мільярдів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: