У США хочуть ввести податок на секс

П'ятниця, 24 лютого 2012, 17:24

Американський економіст пропонує обкласти кожен статевий акт податком розміром 2 долари, щоб вирішити конфлікт держави і католицької церкви.

Стефан Картер, професор Єля, вважає, що якщо всі 200 мільйонів сексуально активних громадян США будуть платити хоча б по 2 долари за кожен статевий акт, то це дасть держбюджету додаткові 10 мільярдів на рік, передає "Финмаркет".

Водночас податок вирішить найгостріший конфлікт між урядом США і католицькою церквою.

Отримані кошти можна буде направити на фінансування контролю народжуваності для тих жінок, чиї страховки не можуть покрити відповідні заходи, вважає Картер.

Реклама:

За постановою Міністерства охорони здоров'я США з 1 серпня 2012 року медичні страховки американських громадян повинні покривати витрати на контрацептиви.

Це рішення було пов'язане з тим, що у багатьох жінок немає можливості забезпечити себе засобами контрацепції, через що "істотно страждає їхнє здоров'я". По суті, МОЗ зобов'язало всіх роботодавців Америки, хочуть вони того чи ні, платити за безпечний секс, стерилізацію або аборт своїх працівників.

Противницею таких заходів відразу ж стала католицька церква, в принципі відкидає будь-які види контрацепції.

Спочатку проект не передбачав жодної різниці між комерційними та релігійними організаціями. Але після протестів церкви, чиновники все ж погодилися переглянути документ, однак збори з католиків не були скасовані.

Релігійним організаціям МОЗ дав один рік, щоб змиритися з новими правилами. Протягом цього "перехідного періоду" витрати по цій частині медстраховки держава бере на себе.

Картер вважає, для вирішення проблеми контрацептивів потрібно перенести навантаження з роботодавців на громадян.

Ті - будь то католики чи атеїсти - повинні платити державі за сам статевий акт, а держава вже буде розподілити гроші на власний розсуд, зауважує економіст.

Звичайно, збори податку виявляється залежні від чесності самих платників податків, але це вже окрема тема, пише видання.

Зрештою, можна обкласти податком "норму", якою її уявляють собі американці - згыдно з опитуваннями, вони займаються сексом в середньому двічі на місяць, так Картер і отримав суму 10 мільярдів.

Нагадаємо, що в Україні депутати запропонували підвищити оподаткування бездітних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!