Інвестори на фондовому ринку фіксують прибуток

Вівторок, 21 лютого 2012, 19:20

У вівторок основні українські фондові індекси злагоджено знижувалися.

За результатами торгів індекс ПФТС опустився на 0,41%, індекс UX, який розраховується "Українською біржею" впав на 0,47%, опинившись на рівні 1507,88 пункту. Тим часом, широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 виріс на 0,04%, повідомляє FundMarket.

"Статистики, здатної вплинути на хід торгів, сьогодні не виходило, тому вся увага інвесторів була сконцентрована на новинах з Греції. Вчора на зустрічі міністрів фінансів країн Єврозони прийняли рішенняпро надання Греції траншу розміром 130 млрд євро, а приватні кредитори погодилися списати 50% грецького держборгу. З отриманням допомоги Греція зможе уникнути дефолту в березні, але все ж, проблема держборгу країни залишилася невирішеною. Позитивної реакції ринку на цю новину не було, оскільки вона, в деякій мірі, була очікувана, що сприяло фіксації прибутку", - відзначила аналітик ІГ "Сократ" Олена Ходаковська.

"Блакитні фішки" показали такі результати: Богдан Моторс (-3,36%), Авдіївський КХЗ (-0,3%), Укрсоцбанк (-0,98%) на ПФТС; Укрсоцбанк (-0,49%), Азвосталь (+0,07%), Центренерго (-1,16%) на УБ.

Реклама:

Найбільше зростання зафіксував індикатор нафтогазового сектора (+0,26%). Максимальний спад продемонстрував індекс автомобілебудування (-0,98%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!