В Італії виявили фальшиві облігації на 6 трильйонів доларів

Вівторок, 21 лютого 2012, 14:21

Облігації номіналом 1 трильйон доларів кожна виявлені в банківському осередку в Цюріху.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

Вони лежали всередині дерев'яних ящиків, в кожному з яких також містилася копія-підробка Версальського договору 1919 року.

Дата випуску, позначена на фальшивих казначейських облігаціях, - 1934 рік.

Реклама:

На дерев'яних ящиках великими позолоченими літерами написано "Чикаго" та "Федеральна резервна система". Посольство США в Римі оглянуло фальшивки.

"Спасибі італійські владі за конфіскацію фальшивих бондів на 6 трильйонів доларів", - зазначено в акаунті посольства в Twitter.

Провадити розслідування швейцарським та італійським властям допомагала Секретна служба США.

Підробка облігацій США - "поширене шахрайство, особливо в Італії", говорить представник Секретної служби Едвін Донован. За його словами, підозру викликала "астрономічна" номінальна вартість облігацій. Фальшивки великого номіналу популярні в Європі, де люди менш знайомі з номіналами казначейських бондів США, ніж в самих США, відзначає Донован.

Розслідування шахрайства починалося з підозр щзодо видачі кредитів мафіозними структурами під високий відсоток.У результаті прослуховування телефонних розмов і доступу до даних комп'ютерів прокурори отримали доказ незаконної діяльності з казначейськими облігаціями.

Американські трейдери, що працюють з облігаціями, новини про підробку сприйняли із сміхом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: