Розбирати ринок "Юність" пригнали "Беркут" та екскаватори

Понеділок, 20 лютого 2012, 15:01

У понеділок вранці правоохоронці намагались розібрати київський ринок "Юність", розташований на перетині вулиць Миропільської і Шолом-Алейхема.

Про це пише Gazeta.ua.

До ринку під'їхали працівники ДАІ, два автобуси з "Беркутом", з "Київблагоустрою", багато тракторів, екскаваторів та прибиральної техніки. І почали зрізати сваркою металеві двері.

Охоронці ринку зателефонували керівництву. Ті примчали на місце, проте міліція не давала жодних пояснень.

Реклама:

На місці був заступник голови Деснянської райадміністрації Вадим Костюченко.

"Вони (з райадміністрації) мені сказали, що ми бандити. Не маємо жодних дозвільних документів", - розповів Костянтин Кобальчук, адміністратор ТОВ "Левадія груп", яке є власником ринку.

"Насправді вони хочуть грошей. Я цього не приховую. Хотіли увійти до складу співзасновників. Вимагали 30%. І тоді б ми нормально працювали", - зазначив Кобальчук.

А працівник ринку Олександра Демченко розповіла, що людей били ногами. Люди оборонялись як могли.

Під час зіткнень між "Беркутом" і підприємцями один з працівників ринку втратив свідомість, а міліція почала розганяти натовп піною з вогнегасників.

На ринку продають речі, близько 160 місць. Працівників на ринок не пускали, але коли на місце прибули журналісти вся міліція кудись зникла, і працівники змогли зайти на територію.

Зараз вони будуть рахувати, що зникло, або пошкодилось і складати акти. Завтра на 10 годину ранку збираються піти до Адміністрації президента.

Кажуть, що їх підтримають торговці з ринку "Лісний" та з троєщинського ринку.

Як відомо, начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Ігор Михалко раніше заявив, що демонтаж кіосків на ринку "Юність" проводиться згідно з розпорядженням районної прокуратури.

Правоохоронці затримали 3 осіб, які перешкоджали демонтажу кіосків на ринку "Юність".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!