В Одесі готують "розпродаж" санаторних земель?

Субота, 18 лютого 2012, 12:24

На найближчій сесії Одеської міськради виноситься питання про експертну оцінку більше 2 гектарів санаторних земель.

Одеські депутати збираються дозволити проведення експертної оцінки низки земельних ділянок, що належать санаторіям, що може стати поштовхом для нового розпродажу, пише "Дзеркало тижня".

Зокрема, на найближчу сесію Одеської міськради буде винесено питання про експертну оцінку більше 2 гектарів санаторних земель.

Так, депутати збираються дозволити провести оцінку понад одного гектара землі санаторію у провулку Кришталевий для подальшого продажу ТОВ "Лесор Одеса".

Реклама:

Також депутати повинні дати дозвіл на проведення експертної оцінки понад одного гектара землі. Покупець - компанія "Саут парк" - у минулому "Слов’янський альянс", очолюваний Марковим.

Якщо депутати дадуть добро, то це може стати поштовхом для нового розпродажу санаторних земель. Адже на території оздоровниць працює чимало комерційних структур, які хочуть з орендарів перетворитися на власників, відзначає видання.

Як відомо, санаторій "Дружба" - 13,1 гектарів було розпродано по частинах 10 років тому трьом фірмам: ТОВ "Геліос" ,ТОВ "СКВО", ТОВ "Санаторій "Дружба".

ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" виручило від операції приблизно 8 мільйонів гривень - частину території забудовано висотним житлом,частина в руїнах.

Нагадаємо, спікер Володимир Литвин нещодавно заявляв, що закон про ринок земель повинна прийняти нова Рада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: