Вихід Греції з єврозони матиме руйнівні наслідки для країни - Єврокомісія

Середа, 15 лютого 2012, 18:16

Немає жодних сумнівів, що наслідки виходу Греції із зони євро будуть руйнівними для громадян країни, особливо малозабезпечених, і значними для країн-партнерів.

Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Амадеу Тардіу, передає "Інтерфакс".

"Позиція Єврокомісії полягає в тому, щоб утримати Грецію в зоні євро. Ми зробимо все, що в наших можливостях, щоб зберегти країну в єврозоні", - заявив Тардіу.

Представник Єврокомісії відповів на серію питань, які так чи інакше мали на меті з'ясувати, чи розглядаються Брюсселем альтернативи надання допомоги Греції.

Реклама:

За його словами, наслідки виходу Греції "відчуються у всій єврозоні та за її межами".

Він уточнив при цьому, що криза торкнулася не тільки зони євро, але весь Євросоюз, і країни, що не входять в зону євро, відчувають ті ж самі труднощі.

Відповідаючи на питання про скасування в середу засідання Єврогрупи з питання допомоги Греції, представник Єврокомісії сказав, що рішення про програму допомоги слід приймати терміново, але є також необхідність повного дотримання умов відкриття другої програми.

"Краще діяти швидше, але ми не можемо йти вперед, поки не зібрані всі частини мозаїки - не виконані всі умови", - пояснив Тардіу.

Він дав зрозуміти, що, хоча перенесення засідання пояснюється технічними обставинами, в основі цього рішення все ж лежать політичні оцінки.

Перш за все, те, що всі умови початку програми допомоги були сформульовані як єдиний пакет, і це положення залишається в силі.

Він також підтвердив раніше повідомлені ЗМІ відомості, що ще належить остаточно уточнити масштаби скорочення грецького державного боргу, передбачуваного до 2020 року як 120% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: