"Нафтогаз" почав підготовку до продажу сховищ і "труби"

Середа, 15 лютого 2012, 12:06

ПАТ "НАК "Нафтогаз України" розпочало двоступеневі торги на обрання оцінщика системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, включаючи підземні сховища газу та об’єкти відповідної інфраструктури.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Розкриття пропозицій відбудеться 27 лютого об 11:00 в актовому залі "Нафтогазу" по вул. Б.Хмельницького, 6, у Києві.

Оцінка вартості активів системи магістрального трубопровідного транспорту газу України проводиться задля реструктуризації НАК "Нафтогаз України" шляхом виділення магістральної транспортної мережі і газосховищ (ДК "Укртрансгаз") із дочірньої компанії в окрему незалежну компанію, 100% акцій якої залишається у власності держави.

Реклама:

Всі роботи потрібно завершити до 1 серпня 2012 року.

Об’єктом цього технічного завдання є активи системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, включаючи підземні сховища газу та об’єкти відповідної інфраструктури станом на 31 грудня 2011 року.

Оцінщик має розробити методологію оцінки. Методологія повинна пояснювати базові підходи (ринковий (аналоговий), вартісний) та має пояснювати техніку та методологію отримання оцінки вартості активів.

Методологія має коротко вказувати основні особливості оцінки вартості активів на ринках, що розвиваються, та повинна відображати переваги та недоліки описаних методів оцінки.

У якості забезпечення пропозиції учасники тендеру мають внести 350 тис. гривень завдатку.

Кваліфікаційні критерії вимагають від учасників надання інформації досвід роботи учасника за останні три роки, у тому числі:

- проведення оцінки справедливої вартості не менше 10 тис. об’єктів основних коштів у кожному індивідуальному проекті у нафтогазовій галузі в Україні та/або СНД;

- оцінки бізнесу у нафтогазовій галузі в Україні та/або СНД (показник обcягу реалізації хоча б у одного з клієнтів учасника повинен бути не менше ніж 1 млрд гривень на рік;

- досвід повинен включати не менше ніж чотири індивідуальні проекти.

Рішення щодо обрання оцінювача належить виключно до компетенції наглядової ради "Нафтогазу", повідомляється в конкурсній документації.

Як відомо, реструктуризація "Нафтогазу України" проводиться з метою виконання закону "Про засади функціонування ринку природного газу" стосовно необхідності відокремлення функцій НАК "Нафтогаз України" щодо видобування, постачання та транспортування природного газу та Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!