Присяжнюк закликав посилити контроль за сільгосппродукцією

Середа, 15 лютого 2012, 11:01

Міністр агрополітики Микола Присяжнюк закликає зробити контроль за якістю та безпечністю сільгосппродукції "більш жорстким".

Про це він заявив у вівторок на засіданні колегії Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

"Вітчизняна сільськогосподарська продукція є "обличчям" України на міжнародному ринку та запорукою здоров’я української нації на внутрішньому. Саме тому для забезпечення якості та безпечності продовольства необхідний комплексний підхід до організації та здійснення його контролю Держветфітослужбою", - сказав він.

Присяднюк наголосив, що якість та безпечність сільськогосподарської продукції, яка експортується за кордон та реалізовується на внутрішньому ринку, потребує жорсткого контролю відповідними службами, що можливе лише при комплексному підході до системи управління в регіонах.

Реклама:

"Українські продукти є обличчям держави на світовому ринку. Що стосується внутрішнього ринку, то тут вітчизняне продовольство несе відповідальність за здоров’я українського населення. Тому проведення належного контролю за якістю та безпечністю виготовленої продукції є пріоритетним завданням для Міністерства та можливе лише при децентралізації вертикалі влади на місцях, в тому числі й управлінь Держветфітослужби", - відмітив міністр.

Окрім того, більш детального перегляду потребують питання належного фінансування галузі та розподілення коштів, а також боротьба з корупцією та контрабандою.

"Наразі важливим питанням є мінімізація витрат на проведення ідентифікації тварин та належний контроль за тим, куди саме спрямовуються виділені кошти. Якщо ідентифікаційна бирка коштує 50 копійок, то не може процедура ідентифікації коштувати 50 гривень", - наголосив міністр.

Також Присяжнюк наголосив на важливості боротьби з контрабандою та дав завдання Держветфітослужбі посилити боротьбу з нелегальним обігом продукції задля убезпечення продовольчого ринку країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!