Обмежуючи імпорт сиру з України, Росія грубо порушує норми СОТ - Порошенко

Субота, 11 лютого 2012, 11:10

За нормами Світової організації торгівлі, заборонити імпорт будь-якої продукції можна тільки в разі, якщо вона загрожує здоров'ю і життю людей.

Про це заявив глава Ради Нацбанку, екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко в ефірі "Шустер Live", повідомляє DT.UA.

"Доводити, що український сир нешкідливий - те саме, що доводити нешкідливість грузинської води "Боржомі", - сказав він.

За нормами СОТ, до якої нещодавно вступила Росія, заборонити імпорт будь-якої продукції можна тільки в разі, якщо вона загрожує здоров'ю і життю людей.

Реклама:

Більше того, заборону імпорту не можна використовувати в цілях тиску на іншу країну, зазначив Порошенко.

"Тому, очевидно, що в сирному скандалі Росія грубо порушує норми СОТ - втім, так само, як і у випадку тиску на Грузію та Білорусь. Однак все заспокоїться, коли в Росії відбудуться президентські вибори", - вважає він.

Як повідомлялося, Росспоживнагляд почав вилучати з обігу в Росії і призупинив ввезення до РФ сирів українських виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

Обмеження постачання українських сирів Росія пояснює нормами митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!